Harrastaminen

Tervetuloa Virroille paitsi opiskelemaan, myös monien mielenkiintoisten harrastusten pariin.

Pienen kaupungin etuna meillä on, että lähes kaikki sekä opiskeluun että harrastamiseen liittyvä on kävelymatkan päässä.  Opiskelija-asuntosi ikkunasta näet monia liikuntaharrastukseen liittyviä paikkoja liikuntahallista urheilukenttään ja laskettelurinteeseen saakka.  Liikuntaharrastuksen mahdollisuuksista kerromme enemmän kohdassa “Liikunta”.  Sieltä näet, että vaihtoehtoja todella löytyy.

Musiikin harrastamiseen löytyy musiikkiopisto aivan keskeltä kaupunkia.  Merikanto-opiston tarjonnan löydät myös näiltä sivuiltamme sekä www.merikanto-opisto.fi.

Kirjasto tarjoaa mahdollisuuksia lukutoukille tai musiikin kuuntelijoille, vai oletko “jäänyt koukkuun” jopa sukututkimukseen.  Siihenkin löytyy mahdollisuus kirjaston tiloissa.

Entä sitten yhdistystoiminta.  Suomi on yhdistysten luvattu maa.  Virroiltakin löytyy yhdistyksiä niin monelta alalta, että luetteleminen tässä on mahdotonta.  Kohdassa “Yhdistykset” kerrotaan kuitenkin jonkin verran ja kaupungin kotisivuilla lisää. Tutustupa itse noihin mahdollisuuksiin.  Yhdistyksissä oltaisiin todella mielissään, jos opiskelijat lähtisivät mukaan yhdistysten toimintaan; on taiteita, kulttuuria, kotiseututyötä, lions-työtä, partiota, ym.ym. Vaihtoehtoja löytyy tässäkin asiassa.

Tai kiinnostaako sinua kunnallispolitiikka.  Nuoria aina kaivatataan mukaan ja pienellä paikkakunnalla vaikutusmahdollisuudet tälläkin alueella ovat aivan toisenlaiset kuin suurissa kaupungeissa. Puolueiden kirjo kaupunkimme kunnallispolitiikassa on niin kattava, että jokaiselle varmasti löytyy vastine omaan ajatusmaailmaan.

Toimiminen pienen kaupungin kunnallispolitiikassa antaa opiskelun ohella sinulle todella hyviä valmiuksia myöhempään aktiiviseen toimimiseesi yhteiskuntamme päätöksenteossa eri foorumeilla.

Harrastuksesi voit liittää osaksi opintojasi silloin, kun harrastuksesi on niin laajaa, että se voidaan lukea valinnaiseksi, syventäväksi tai soveltavaksi kurssiksi opintoihisi.  Nämä vastaavuudet ratkaistaan aina tapauskohtaisesti, joissain tapauksissa on vastaavuudet kuitenkin jo valmiiksi määritelty.  Näin esimerkiksi musiikkiopiston opintojen kohdalla sekä eräiden kansalaisopiston kurssien kohdalla.