Marttinen ja Perinnekylä

www.marttinen.fi

Nuorisokeskus Marttinen on valtakunnallinen nuorisokeskus, joka järjestää leirikouluja ja monipuolista vapaa-ajan toimintaa.  Oletko koskaan kokeillut seinäkiipeiluä tai talvella jääkiipeilyä ?  Ellet ole, niin Marttisen korkealla jääseinällä voit kokeilla taitojasi ja rajojasi.  Tai kiipeillä huimissa korkeuksissa kiipeilytornissa

Marttisessa järjestetään leirikoulujen ohella lisä- ja täydennyskoulutuksena harrastealan kursseja, ohjaustaitojen koulutusta sekä sosiaalisen nuorisotyön koulutusta.

Samoin järjestetään avoimen toiminnan liikuntailtoja, jolloin kaikilla opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua Marttisen tarjoamiin liikuntapalveluihin, mm. seinäkiipeily, kiipeilytornin käyttö sekä talvella jääkiipeily.  Kaikille uusille opiskelijoille järjestetään syksyllä tutustumisilta Marttisen tarjoamiin liikuntapalveluihin.  Samalla voidaan tutustuttaa opiskelijat Perinnekylään ja muutenkin Marttisen saareen.

Marttisessa tehdään yli kuntarajojen menevää sosiaalista nuorisotyötä yhteistyössä sosiaalitoimen kanssa ja sosiaalinen perhetyö on alkamassa.  Tällä toiminnalla voisi olla yhteistyömahdollisuuksia tälle alueelle suuntautuvien lähihoitajaopiskelijoiden kanssa.

Marttinen ja Perinnekylä ovat kaiken kaikkiaan tustumisen arvoisia paikkoja.  Tutustu tarjontaan Marttisen kotisivuilta ja lähde paikan päälle katsomaan. Siellä vierähtää helposti koko päivä.

Marttinen sijaitsee Marttisen saarella Herraskosken partaalla noin viisi kilometriä keskustasta.  Myös Herraskosken kanava ja itse Herraskoski on mielenkiintoinen tutustumispaikka.  Surffailemalla Marttisen kotisivuilla saat parhaan ensivaikutelman paikasta ja sitten vain paikan päälle tarkemmin tutustumaan.

Oletko koskaan käynyt oikealla vanhan ajan tukkikämpällä.  Perinnekylässä voit tutustua Halin metsäkämppään ja nähdä, miten tukkilaiset elivät metsätöiden aikana.  Tämän kuvassa olevan metsäkämpän lisäksi pihapiirissä on talli sekä erillinen “kympin” tupa.  Voit käydä katsomassa, mikä tuo “kymppi” oli.

 

 

 

Käypä bongaamassa Marttisen saarella myös nämä taiteilija Marjaliisa Pitkärannan ikuistamat rakennukset.  Onni Tarjanteen suunnittelema vanha pappila on hieno esimerkki 1800-luvun arkkitehtuurista.  Vanhassa viljamakasiinissa näet, miten katovuoden varalle varastoitu siemenvilja suojattiin “viljavarkailta”.

 

Perinnekylän kesän ohjelman löydät www.marttinen.fi -> Perinnekylä.