Virrat kampus

Virtain lukio, Tredun Virtain toimipiste, Tampereen ammattikorkeakoulun (TAMK) Virtain toimipiste, Merikanto-opisto, Nuorisokeskus Marttinen ja Virtain kansalaisopisto muodostavat yhdessä Virrat kampuksen. Kehitämme näiden kouluttajien välistä yhteistyötä yhä tiiviimmäksi. Yhteistyössä ovat mukana kiinteästi myös muun muassa Virtain Urheilijat ja Kiekko-Karhut.

Tavoitteemme on, että sinä opiskelijana voisit hyödyntää kaikkia niitä mahdollisuuksia, joita Virrat koulutuskaupunkina tarjoaa, voisit valita joitain opintoja koko Virrat kampuksen tarjonnasta, voisit hyödyntää yritysyhteistyötä monipuolisesti, voisit käyttää hyväksesi yhteisiä kansainvälisiä kontaktejamme, voisit osallistua mielenkiintoisiin koulutusrajat ylittäviin hankkeisiin ja projekteihin, sekä voisit tuntea olevasi osa koko Virroilla opiskelevaa 600 toisen asteen ja ammattikorkeakoulun opiskelijajoukkoa.

Tavoitteemme on palvella sinua opiskelijana niin, että pystyisit Virroilla laajentamaan opintojasi.  Sinä lukiolaisena voisit suorittaa lukio-opintojesi ohella joitain ammatillisia tai ammattikorkeakoulun kursseja ja sinä Tredun opiskelijana saisit hyvät edellytykset kaksoistutkinnon suorittamiseen ja ammattitutkintosi ohella saisit myös valkolakin.  Mikäli harrastat musiikkia, Merikanto-opisto voi tarjota sinulle musiikin opintoja myös osana opintojasi.  Lukion musiikkiteatteriopiskelijoita kiinnostaa kovasti ammattikorkeakoulun ääni- ja kuvatekniikan kurssit.  Datanomiopiskelijat perehdyttävät lukiolaisia tietotekniikan salaisuuksiin.  Yhteistyömahdollisuuksia on paljon.

Parhaillaan kehitämme näiden oppilaitosten yhteistä kurssitarjontaa siten, että opiskelijat voisivat valita yhteisiä valinnaisia, soveltavia tai syventäviä kursseja.  Ensimmäinen konkreettinen tällaisten kurssien toteutus on syksyllä alkava jääkiekkovalmennus, jolloin voit liittää opintoihisi samalla myös tämän urheilulajin koulutusta. Ensi syksyä varten olemme saaneet opiskelijoilta myös muita yhteisiä kursseja koskevia toiveita, joiden toteutusmahdollisuuksia selvitämme.

Virtain kaupungin kotisivuilta löydät kokonaisuudessaan Virrat Kampus -raportin. Linkki www.virrat.fi  ja siitä Haku-kohdasta “Koulut ja sivistystoimi” ja sieltä “Virrat-Kampus, työryhmän loppuraportti 3.11.2011″.

Tutustupa siihen, niin näet, minkälaista koulutuksen kokonaisuutta olemme parhaillaan rakentamassa. Tämä koko portaalimme www.virratkampus.fi/virtanetti  liittyy juuri tähän Virrat kampukseen ja olemme koonneet tähän portaaliin kaikkia niitä asioita, joista ajattelemme sinun opiskelijana olevan kiinnostunut.