Oppilaitokset

Virtolaiset lapset ja nuoret voivat opiskella omassa kotikaupungissaan esikoulusta korkeakouluun saakka.

Suurin peruskoulumme on kaupungin keskustassa oleva Rantatien koulu. Tämän lisäksi kyläkouluja on Kotalassa, Kurjenkylässä, Liedenpohjassa, Vaskivedellä ja Killinkoskella. Keskustassa on myös erityiskoulu, Mäkitien koulu. Yläkoulu toimii samoissa tiloissa Virtain lukion kanssa. Peruskouluumme voit tarkemmin tutustua kaupungin kotisivuilla www.virrat.fi ja siellä Haku-kohdassa “Koulut ja sivistystoimi”.

Ammatillista koulutusta järjestetää Tredu. Tredun Virtain toimipisteen kanssa osittain samoissa tiloissa toimii Tampereen ammattikorkeakoulun (TAMKin) Virtain toimipiste.

Lukiokoulutuksen, Tredun ja TAMKin sekä Merikanto-opiston ja Virtain kansalaisopiston linkit ja tiedot löydät tästä alempaa.

Runsaasti opiskeluun liittyvää tietoutta löydät myös kaupungin kotisivuilta  www.virrat.fi -> TuloVirrat -> Työ ja koulutus -> Opiskelemaan Virroille !

Kuten tästä portaalista kohdasta “Harrastaminen” huomaat, Virroilla sinulla on loistavat mahdollisuudet harrastaa mitä moninaisimpia kiinnostuksesi kohteita liikunnasta musiikkiin, teatteriin ja monipuoliseen yhdistystoimintaan, kunnallispolitiikkaakaan unohtamatta.

MEILLÄ VIRROILLA VOIT LIITTÄÄ MIELIHARRASTUKSESI OSAKSI OPINTOJASI VALINNAISTEN, SYVENTÄVIEN TAI SOVELTAVIEN KURSSIEN MUODOSSA. 

Oppilaitokset ovat valmiita tekemään tällaisia ratkaisuja silloin, kun harrastuksesi vastaa opintojen vaatimuksia.