Kirjasto

www.virrat.fi

Virtain kaupunginkirjasto ”Helmisimpukka”  tarjoaa opiskelijoille monipuolisia mahdollisuuksia sekä opiskeluun että vapaa-aikaan.  Kirjastotalossa on myös Tampereen ammattikorkeakoulun kirjasto, joten ammatillisen tietokirjallisuuden osuus on mittava.  Muuta tietokirjallisuutta sekä kaunokirjallisuutta on myös jokaisen makuun ja musiikin harrastukseen on tarjolla äänilevyjä ja nuotteja, DVD, Cd, ym. AV materiaalia.

Asiakkaiden käytössä on tietokoneita ja sähköpostisikin voit lukea aina kirjastolla käydessäsi.  Käytössäsi on omalla koneella myös langaton verkko. Samoin käytössäsi on koko PIKI-kirjastoverkon tiedosto.  https://piki.verkkokirjasto.fi/web/arena/virrat Ellei jotain tarvitsemaasi kirjaa ole kirjastossa, se voidaan tilata sinulle kaukolainana.

Lehtien lukusalissa voit vapaasti lukea useita kymmeniä sanoma- ja aikakauslehtiä ja sukututkimuksen harrastajillekin on oma tutkijainhuoneensa.  Parhaiten kirjaston tarjonnasta pääset tietenkin selville, kun suuntaat askeleesi kohti kirjastoa, jossa kirjastovirkailijat mielellään esittelevät sinulle palveluja ja opastavat eteenpäin.

TAMKin Virtain kokoelmat löytyvät OMA-kirjastotietokannasta osoitteessa oma.amkit.fi.  Aineistoa lainataan TAMKin Virtain kirjaston asiakaspalvelussa päivisin ja lainaus- ja palautusautomaatilla iltaisin ja viikonloppuisin.

Ammattikorkeakouluopiskelijoiden käytössä kirjastossa on ryhmätyötila ja lukusali, kuusi lähiverkossa olevaa työasemaa ja asiakastulostin. Työasemilla on englanninkieliset ja suomenkieliset toimisto-ohjelmat sekä Tixel -tilasto-ohjelma. Kirjastossa toimii langaton verkko ja lukusaliin on sijoitettu vapaita työpisteitä omille kannettaville tietokoneille. E-kokoelmissa (E-aineistoportaali Nelli) on tuhansia elektronisia lehtiä ja kirjoja, hakuteoksia ja nuotteja.  Elektroniset opinnäytetyöt on tallennettu Theseus-verkkokirjastoon.

Ammattikorkeakoulun kirjasto vuokraa kannettavaa tietokonetta opiskelijoille ja henkilökunnalle. Opetus- ja tapahtumakäyttöön on vuokrattavissa 60-paikkainen Toriseva-sali.

Uusi kirjastomme on todella viihtyisä paikka ja  tarjoaa myös rauhallisen opiskelupaikan, sillä siellä on opiskelijoiden vapaasti käytettävissä useita työpisteitä.  Viihtyisässä ympäristössä on mukava opiskella.  Toriseva-salissa pidetään myös ammattikorkeakoulun luentoja.

Kirjastolta voit lainata myös urheiluvälineitä.

Kirjaston kotisivuille pääset yllä olevan Virtain kaupungin linkin kautta laittamalla Haku-kohtaan sanan “kirjasto”.