Kulttuuri

www.virrat.fi

Opiskelupaikkakuntasi kulttuurielämään voit tutustua kaupungin kotisivuilla polussa ”Virtain kaupunki -> Tapahtumat”.  Tapahtumakalenteriin on koottu aikajärjestyksessä erilaisia kaupungissa järjestettäviä tapahtumia, näyttelyitä, konsertteja, luentoja ym.

Taide-elämä Virroilla on vilkasta.  Meillä on kaupungin taidegalleria Virinä sekä useita kotigallerioita.  Yhteisenä yhdistyksenä virtolaisilla taiteilijoilla on Virtain Taideyhdistys ry.  Jos harrastat piirustusta tai maalausta, olet varmasti tervetullut taideyhdistyksen toimintaan mukaan.

Jos olet kiinnostunut kuorolaulusta, meillä toimivat kuorot Virtain Mieskuoro ry, Virtain Naiskuoro ry, Waskikööri ry  ja Torisevan Laulu mielellään ottavat uusia nuoria jäseniä joukkoonsa. Myös Virtain kirkkokuoro varmasti mielellään toivottaa sinut tervetulleeksi joukkoonsa. Kotiseututyöstä kiinnostuneita opiskelijoita ottaa puolestaan mielellään joukkonsa mukaan Virtain Seura ry.

Kaupungissamme toimii myös useita harrastajateattereita, jotka nekin toivottavat sinut lämpimästi tervetulleeksi joukkoon.  Eli siis kaikkeen kulttuuritarjontaan liittyvään olet todella tervetullut.  Lähde vain reippaasti mukaan, älä yhtään arkaile.

Kaikesta kulttuuritoimintaan liittyvästä saat tietoa myös soittamalla kaupungin kulttuurisihteerille tai käymällä hänen luonaan kaupungintalolla.  Seuraa myöskin näitä blogisivuja, niin saat ajankohtaista tietoa kulttuuriasioista. Kaupungin kotisivujen kautta pääset tarkemmin tutustumaan kulttuuriasioihin laittamalla Haku-kohtaan sanan “kulttuuri”.

Virrat on Suomen juhannuskaupunki.  Tässä juhannuksenvieton riemua Perinnekylässä.  Lisää Virtain juhannustietoutta ja kuvia löydät  www.juhannusvirrat.com.

 

 

 

 

 

www.virtainseura.fi

Virtain Seura ry on virtolainen kotiseutuyhdistys, joka toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi joukkoon.  Lapsissa ja nuorisossa on Virtainkin tulevaisuus ja sen vuoksi Virtain Seurakin mielellään järjestää toimintaa, josta myös nuoret olisivat kiinnostuneita.  Käypä tutustumassa Virtain Seuran kotisivuihin ja lähde toimintaan mukaan.

Virtain Seura järjestää myös Perinnekylässä tapahtumia.  Tässä tukkilaisten työnäytös Virtain Seuran 60-vuotisjuhlavuonna.

 

 

 

 

 

Samoin Virtain Seura tallentaa virtolaista kotiseutuperinnettä ja -tietoutta sekä julkaisuin että kortein.  Tässä esimerkki virtolaisen taiteilijan Marjaliisa Pitkärannan taidokkaista kyläkorteista, joita Marjaliisa piirsi 12 kortin sarjan.